Yoga, iets voor jou?

Yoga. Er zijn verschillende vormen.

Ik geef hatha yoga. Een yogavorm met oefeningen/houdingen die erop gericht zijn de energie in je lichaam door te laten stromen. Die vermoeidheid opheffen, helpen bij het slapen. Je leert ademvormen die je helpen je rust te (her)vinden en/ of te bewaren. Teveel om om te noemen. Je kunt beter komen en ervaren wat yoga voor je doet.

Al 17 jaar geef ik met veel plezier wekelijks yogalessen. En, dit hoop ik nog lang te mogen blijven doen.

Meld je aan voor een proefles. Je bent van harte welkom.

De lessen zijn steeds ’s avonds. De maandaggroep zit vol.

Je kunt kiezen uit dinsdagavond van 19.00-20.30 uur of van 20.45 -22.15 uur of donderdagavond van 20.45-22.15 uur.

Zwangeren komen op donderdagavond naar de les van 19.00-20.15 uur.

Ik kijk naar je uit!

Op naar het jaar 2017

Ik wens je een fijne jaarwisseling en een goed en gezond 2017.

Heb je goede voornemens? Hoort daar het  volgen van yogalessen bij? Ben je  zwanger en wil je je middels yoga voorbereiden op een fijne zwangerschap en een ontspannen bevalling ? 

Vanaf 9 januari aanstaande, beginnen alle lessen  weer. Ik kijk er nu al naar uit om weer les te mogen geven.  Mag ik me ook op jouw aanmelding en deelname  verheugen in 2017?

De lessen zijn weer begonnen.

Vanaf afgelopen maandag zijn alle yogalessen weer begonnen. Heb je interesse? Wil je eerst een proefles volgen? Meld je aan! Je bent van harte welkom op dinsdag- of donderdagavond.

Ben je zwanger? Meld je dan aan voor de yogalessen voor zwangeren. Je bent van harte welkom. De lessen beginnen weer vanaf donderdag,  8 september. 

Zoek je een nieuwe balans bij kanker? H-yoga kan je helpen die balans te vinden. In deze moeilijke periode is rust en ontspanning welkom naast alle hectiek die je ondergaat. Neem contact met mij op en vraag om informatie. De H-yoga lessen geef ik op donderdagochtend van 11.00 tot 12.15 uur.

Voor nu wens ik je alle goeds.

Opleiding ‘Yoga bij Kanker’ gehaald

Het heeft lang geduurd, voor hier weer nieuws te lezen is. Is er dan in de tussentijd niets gebeurd? Jawel hoor ook bij mij is, zoals bij iedereen, alles constant in beweging.
En hoewel mijn site het nog niet vermeld bij de yoga-lessen die ik geef, wil ik hier laten weten dat ik het afgelopen jaar de opleiding Yoga bij Kanker heb gevolgd.

Op 18 juni mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen en vanaf dat moment ben ik dus gecertificeerd H-yoga docente en mag ik professionele lessen geven aan mensen die kanker hebben of hebben gehad. H-Yoga brengt verlichting en geeft rust bij vermoeidheid, stress, angst etc. bij kanker. Vanaf september 2016 geef ik wekelijks les in Berkel-Enschot, op donderdagochtend van 11.00 uur tot 12.15 uur.

En als ik dan ook nog in een Amerikaans onderzoek lees hoeveel goed yoga doet voor mensen met kanker kan ik slechts zeggen dat ik dankbaar ben deze doelgroep les te mogen geven.

Nieuwsgierig naar het artikel? klik op onderstaande link.
Regular yoga can help cancer survivors

 

Degene die je gedachten beheerst, beheerst je leven.

Deze uitspraak is ook voor mij herkenbaar.

Nu beheers jij niet mijn gedachten maar ik denk wel aan je.  Als ik weer een bijscholing ga volgen bijvoorbeeld. Zoals onlangs nog. Op die momenten vraag ik me af, hoe ik nog betere yogalessen kan geven. Of ik je kan bewegen naar yogales te komen en te ervaren wat yoga voor je doet. Of ik je als cursist mag begroeten als ik het aantal lessen uitbreidt. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wie beheerst jouw leven? Je werkgever, partner, ouder; iemand anders, die de hele tijd in je gedachten is? Wordt het niet eens tijd om je eigen leven te leiden; je eigen gedachten te hebben? In het hier en nu te leven?

 

 

Gelukkig nieuwjaar!

Nu is het dan 2014. Een nieuw jaar, een nieuwe locatie.

Vanaf week 2 geef ik voortaan alle lessen in het gebouw van Kinderopvang Humanitas aan de Durendaelweg 4, in Berkel-Enschot.  Daarbij is er een uitbreiding naar yoga voor kinderen. Vanaf februari 2014 tweewekelijks voor kinderen tussen 7 en 12 jaar die bij Kinderopvang Humanitas gebruik maken van het onderdeel Buitenschoolse Opvang.

Ik wens je een licht en soepel 2014 toe. Wellicht tot ziens?

Critical Alignment Yoga afgesloten

Afgelopen weekend heb ik het laatste van vier bijscholingsweekends gevolgd. En met goed gevolg afgesloten. Ik ben blij dat ik de eerste 4-level training heb gevolgd. Wat een mooi onderdeel was dit. Nieuwe inzichten. Andere methodes om mee aan de slag te gaan. Het gebruik van hulpmiddelen wordt ingebracht om houdingen te kunnen verfijnen.

Een nieuwe leslocatie.

Vanaf 1 januari 2014 geef ik geen les meer in het gebouw van Thebe Thuiszorg aan de Abdijlaan in Berkel-Enschot maar zijn de lessen voortaan in een mooie ruimte in het gebouw van Stichting Kinderdagverblijven Humanitas, KDV Pepino, aan de Durendaelweg in Berkel-Enschot. De dagen en tijden waarop ik les geef, veranderen niet.