Yoga

Hatha Yoga, ontspanning en ademhaling

Hatha yoga is al duizenden jaren een begrip in het oosten en komt steeds meer in de belangstelling in het westen. Deze vorm van yoga heft blokkades in het lichaam op door het soepeler te maken en biedt daarmee ontspanning voor lichaam en geest. Het is van belang dat de zon (ha) en de maan (tha) ofwel het mannelijke

yoga_picture1

en het vrouwelijke deel in ons lichaam in balans komen en blijven. Yoga draagt hier toe bij. Balans in het lichaam zorgt voor een goede gezondheid.

 

Yoga voor zwangeren

De laatste jaren is er in toenemende mate vraag naar yoga voor zwangeren. Zelfs zodanig dat die de vraag naar zwangerschapsgymnastiek overtreft. Deze tendens lijkt zich alleen maar voort te zetten. Het regelmatig doen van yoga zorgt ervoor dat de lichaamsfuncties zullen verbeteren, o.a. de afscheiding van afvalstoffen en de vochtcirculatie. Bovendien helpen regelmatige oefeningen de ruggengraat soepel te houden en chronische stress weg te nemen, zodat je geleidelijk meer bewegingsvrijheid en gemak gaat voelen in je houding en beweging, wat een groot voordeel is tijdens de zwangerschap en de bevalling. Al met al is het heel zinvol en fijn je op de naderende bevalling voor te bereiden in een yogagroep, bestaande uit zwangeren, waarmee je ervaringen en gevoelens kunt uitwisselen.